Shopbot Desktop: Стъпка в DIY инженерството

Оригинално заглавие: Shopbot Desktop: A Step Up In DIY Engineering
Автор: Dan Spangler
Превод: Т.Б.

Знам че, 3D принтерите напоследък са все повече на мода напоследък, но нека не забравяме скромната CNC машина. Тя е способна на бързо и прецизно производство на множество материали. Тя определено си спечелва мястото върху работния плот на всеки сериозен конструктор. SnapBot Desktop машината е отличен пример за настолен CNC. Тя е с перфектен размер за средни до големи дървени проекти, но същевременно е достатъчно малка, за да се побере на работния плот и да направите малките сложни части, които са ви нужни за проектите с роботите ви и RC.

Тази здрава като скала машина е изградена около надеждно заварена алуминиева рамка и се плъзга с точност по повърхностни водачи, задвижвани от стъпкови мотори с впечатляващ въртящ момент. Тя притежава автоматично позициониране в началото и електронен индикатор за височината, което прави създаването на ваши собствени части практически не толкова сложно и управляващия софтуер се поддава на по-малко аварии и катастрофи.

Обичам тази машина. Ние разполагаме тука с една такава в лабораторията на MAKE и аз съм я използвал, за да направя всякакви проекти от борови състезателни автомобили до алуминиеви панели за моя горивен реактор.
Затова ако сте приключили с 3D принтирането, преминете напред и се захванете с Snapbot Desktop.