Новият светодиод с висока степен на интеграция XB-H LED от компанията Cree

Източник1:  cxem.net

Източник2:  www.cree.com

компанията Cree, Inc. представи най-яркият дискретен светодиод XLamp XB-H LED, гарантиращ изключителна комбинация от интензитет на светлината в малогабаритен корпус. Светодиода XB-H LED притежава клас на интензитет на светлината, аналогичен с този от предходната серия XP-G2 LED, но притежавата по-малък -50% корпус. Осигурява интензитет на светлината от 500 лумена при ток от 1.5A и околна температура 25º C в корпус с размери 2.45×2.45-mm, светодиода Cree® XB-H LED има същите габаритни размери, като на светодиода XB-D LED, но осигурява тройно по-голям интензитет на светлината.

Светодиодите от серията XB-H принадлежат към семейство дискретни светодиоди от висок клас XQ-E, които предлагат най-високия в промишлеността коефициент на регулиране (OCF), което позволява да разполагаме с малък размер на корпуса и голяма производителност в приложенията с насочено осветление. Светодиодите с висок оптически коефициент позволяват на производителите на светодиодно оборудване да увеличат производителността на решенията за осветление, да създадат малки по размер и ефективни по себестойност системи, както и да разработят нови устройства за осветление, които по-рано са били недостъпни.

Чрез използването на технологията за създаване на високонадежден керамичен корпус, одобрен от компанията Cree, позволява на светодиода XB-H LED да има по-дълъг живот на експлоатация при висока температура и ток съгласно стандарта L70. Освен това, XB-H осигурява съвместимост с повечето оптически решения за семействата светодиоди Cree XP, позволява производството на осветителни устойства с повишени оптически свойства чрез вече съществуващите решения за осветление и ускорява времето на пускане на пазара.

„Ние с гордост съобщаваме за пускането на по-добър продукт с висока ефективност за производителите, които трябва да изпозват дискретни светодиодни решения“, казал Дейв Емерсън(Dave Emerson), вице-президент и изпълнителен директор на компанията Cree.“Осигурява до 175 лумена на ват, работна температура 25° C в малогабаритен корпус, светодиода XB-H LED установява нов стандарт в ефективността на мощните светодиоди“.

За ускоряването на времето до пускане на пазара, производителите на решения за осветление използват стандарта ENERGY STAR®, който е гаранция, че светодиодната серия XB-H LED, се явява наследник на серията XP-G2 LED, спазваща настоящия стандарт при използване на дадения стандарт LM-80 по време на измерване на светлинния поток в продължение на 3000 работни часа, вместо 6000 часа.

Светодиода Xlamp XB-H LED има цветова температура в обхвата от 2700K до 8300K и CRI(индекс на качеството на възпроизвеждане на цветовете) с големина 70, 80, 85 и 90. Снети при големина на тока 700 mA и температура 85° C, дадения светодиод XB-H LED осигурява интензитет на светлината до 499 лумена при мощност 5W и температура 85° C. Прототипи и производствени количества за продукта са достъпни за покупка. Подробна информация може да откриете на адрес: www.cree.com/ocf.